اگرچه به نظر می رسد همه ما با لوله پلاستیکی آشنایی داریم اما متاسفانه آشنایی همه افراد با لوله های پلاستیکی یکسان نیست. به طور کلی استفاده از لوله های پلاستیکی در صنعت و سایر مشاغل به طور گسترده دیده می شود. لوله های پلاستیکی دارای تنوع زیادی هستند.

به همین جهت شرکت ها و فروشگاه های متفاوتی به توزیع انواع لوله پلاستیکی می‌پردازند. با توجه به این که لوله های پلاستیکی چه خاصی داشته باشند مورد استفاده برای صنایع مختلف واقع می شوند. این که شما چه نوع لوله های پلاستیکی را انتخاب کنید.

بستگی به نیازتان دارد. در واقع یک نوع لوله پلاستیکی خاص دارای کاربرد و ویژگی های خاصی است که شما از قبل باید به مطالعه و شناخت در رابطه با آن پرداخته باشید، سپس آن را خریداری کنید. استفاده از لوله های پلاستیکی در سال ۱۹۳۰ توسط آلمانی ها رواج پیدا نمود.

لوله پلاستیکی

ابتدا از این لوله ها در راستای امور ساختمانی و تخلیه فاضلاب ها استفاده می شد. اما این روز ها استفاده از لوله های پلاستیکی بسیار گسترده شده است. به طوری که شما می توانید استفاده از این لوله‌ ها را در اکثر صنایع مشاهده کنید. تنوعی که در ساخت لوله های پلاستیکی به کار رفته است باعث شده است شما لوله های پلاستیکی را با ویژگی های مختلف مشاهده کنید.

از جمله این ویژگی ها ما می توانیم به داشتن وزن کم، رسوب کم، حمل و نقل راحت، نصب راحت و مقاومت در برابر خوردگی زیاد اشاره نماییم. اگر شما نتوانید لوله های مناسب خود را پیدا کنید مسلما استفاده از این لوله‌ ها نه تنها برای شما دارای مزیت نیست بلکه معایبی را به همراه خواهد داشت.

انواع لوله پلاستیکی:

به طور کلی با توجه به این که لوله های پلاستیکی از چه تکنولوژی برای ساخت آن ها استفاده شده است. دارای ساختار های متفاوتی هستند. لذا به دو دسته کلی به نام ترموپلاستیک ها و ترموست ها تقسیم خواهند شد.

دسته اول لوله پلاستیکی ترموپلاستیک می باشد. معمولاً در دمای محیط که معادل ۲۵ درجه سانتیگراد است این لوله ها جامد می باشند. اما متاسفانه با افزایش دما کم کم نرم شده و حالت پذیر خواهند شد. جنسی که در ساخت این لوله ها به کار رفته است شامل پلی پروپیلن، پلی اتیلن، پی وی سی و غیره می باشد. از این رو می توان با حرارت دادن اشکال جدیدی را برای این لوله ها به وجود آورد.

دسته ی دیگر ترموست ها نام دارد. همانند مدل اول با افزایش حرارت این لوله ها نرم شده و تغییر شکل می دهند. اما به طور کلی با کاهش دما جامد گردیده و مقاومت خود را به دست می‌آورند. در واقع نمی‌توان این لوله‌ ها را با استفاده از گرما تغییر شکل داد. اگر بخواهیم همه انواع لوله های پلاستیکی را از نظر ویژگی مورد بررسی قرار دهیم. باید به چند مورد اشاره کنیم.

اولین موردی که جزو ویژگی و مزیت های لوله پلاستیکی می‌باشد مقاومت نسبت به خورده شدن و ساییدگی است. لوله های پلاستیکی همواره در معرض آب و گاز و حتی اسید ها و محلول های نمک قرار دارند.

اگر بخواهند مقاومت در برابر سایش و خوردگی نداشته باشند به زودی از بین رفته و طول عمر کوتاهی خواهند داشت. لوله های پلاستیکی که در آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می‌گیرند باید بسیار مقاوم تر ازسایر لوله ها باشند. چراکه آن‌ ها با اسید، باز و سایر مواد خورنده در ارتباط هستند.

دومین ویژگی که برای لوله های پلاستیکی در نظر گرفته می‌شود که بسیار حائز اهمیت است نارسایی در برابر حرارت می باشد. از آنجایی که برخی مواد موجود در لوله های پلاستیکی حساس هستند و در برابر حرارت آسیب می بیند.

اگر این لوله ها عایق مناسبی برای حرارت باشند می‌توانند از محتویات داخل خود محافظت کنند و باعث شوند که حتی در محیط‌های گرم مواد داخل لوله هیچ آسیبی نبیند.

مزیت های لوله ی پلاستیکی:

ویژگی دیگری که برای لوله های پلاستیکی در نظر گرفته می ‌شود جداره های داخلی صاف می باشد. توجه داشته باشید هر چقدر لوله های پلاستیکی جداره داخلی صاف تری داشته باشند، رسوب در جداره آن ها نفوذ نکرده و رسوب گیری بسیار ضعیف تری خواهند داشت.

به همین جهت در این لوله ها مشکل انسداد و گرفتگی پیش نخواهد آمد. البته باید بدانید که اگر از لوله آهنی استفاده کنید به خاطر عبور آب و مایعات این لوله ها ممکن است دچار زنگ زدگی و در نهایت انسداد شوند. این در حالی است که لوله های پلاستیکی دچار زنگ زدگی و انسداد نمی شوند و یک مزیت دیگر برای لوله های پلاستیکی نسبت به لوله های آهنی به شمار می ‌رود.

لذا شما می توانید با خرید لوله پلاستیکی در صنایع مختلف از کاربرد ویژه آن بهره مند گردید. جالب است بدانید که قیمت لوله های پلاستیکی نسبت به سایر لوله ها بسیار ارزان تر است. پس شما می توانید در صورت استفاده از لوله کشی در ساختمان ها هزینه زیادی را صرفه جویی نمایید.

اشتراک گذاری