فولاد یکی از رایج ترین مواد در هر صنعت – به ویژه ساخت و ساز است. در آن، سازه های فولادی بخش مهمی از ساخت تقریباً هر سازه‌ای از جمله پل‌ها، کارخانه‌ها و ساختمان‌ها است.

امروزه محصولات فولادی در ایران ستون فقرات هر پروژه ساختمانی است. با این اوصاف، مهم است که بفهمیم این ماده چیست، چگونه ساخته می‌شود و چگونه هر محصول فولادی در این زمینه استفاده می‌شود. در این مقاله، نگاهی دقیق‌تر به این نکات مهم در مورد ساخت سازه فولادی ( استراکچر فلزی ) خواهیم داشت:

سازه فولادی چیست؟

سازه فولادی به زبان ساده، محصولات فولادی هستند که برای استفاده در ساخت سازه های مختلف ساخته و شکل می گیرند. فولاد بهترین انتخاب برای این کاربرد است، زیرا دارای استحکام، دوام، شکل پذیری و مقاومت در برابر چندین عنصر است.

سازه فولادی به شدت به نیاز صنعت وابسته است و انتخاب محصولات مناسب در ساخت ساختار مناسب بسیار مهم است.

برای ساخت سازه فولادی، مواد خام طی یک فرآیند ساخت سختگیرانه توسط شرکت بورس آهن ساخته می شود که بعداً به آن خواهیم پرداخت.

مزایای سازه فولادی چیست؟

مزایای سازه فولادی چیست؟

سازه فولادی یک محصول پر تقاضا است زیرا یکی از بهترین چیزهایی است که می توانید برای ساختن هر ساختمان یا سازه استفاده کرد. این کارایی زیادی را ارائه می دهد که می تواند فرآیند ساخت و ساز را ساده و سرعت بخشد، مانند:

استحکام و دوام

می تواند شرایط آب و هوایی سخت را تحمل کند و مقاومت بار و نیرو بسیار خوبی دارد. نسبت به سایر مصالح ساختمانی مانند بتن و چوب دوام بیشتری دارد. و طول عمر فوق العاده بالایی دارد. در نهایت، مقاوم در برابر آتش است – و احتمال عدم آسیب در سایر بلایای طبیعی بیشتر از مواد دیگر است.

قابلیت سفارشی سازی

سازه فولادی را مانند سایر انواع فولاد می توان در اشکال مختلف ساخت. این آن را به گزینه ای عملی برای ساخت سازه تبدیل می کند، زیرا با آن می توان انواع مختلفی از طرح ها را انجام داد.

سازگار با محیط زیست

سازه فولادی بسیار پایدار است، زیرا قابل بازیافت است و اثر کربن پایینی دارد. این ماده انتخابی برای پروژه های ساختمانی است که به دنبال ایجاد ساختاری تمیز تر و سبز تر هستند.

مقرون به صرفه

در مقایسه با سایر مواد، سازه فولادی دارای مزایای هزینه قابل توجهی است. این تا حدی به دلیل استحکام، مقاومت و دوام بالای آن است که آن را به یک سرمایه گذاری طولانی مدت تبدیل می کند. این نوع مواد تا سالها نیازی به تعویض ندارند – حتی چندین دهه پس از نصب.

فرآیند ساخت سازه فولادی چگونه است؟

فرآیند ساخت سازه فولادی چیست؟

سازه فولادی، همانطور که اشاره کردیم، فرآیند ساخت بسیار خاصی را طی می کند.

اولین مرحله برش است – با استفاده از ابزارهای مختلف از طریق برش دادن، اره کردن،  گیوتین کردن و سایر روش های برش استفاده می شود. بسته به سازنده، این می تواند شامل ابزارهای تخصصی مانند مشعل های پلاسما، واتر جت و برش های لیزری باشد.

پس از برش، به شکل دلخواه خم می شود. سازندگان یا فولاد را به صورت دستی خم میکنند می کنند یا برای این کار از ماشین آلات استفاده می کنند. این وابسته به تعداد خم و تعداد محصول است. هرچه تعداد بیشتر باشد، احتمال اینکه فولاد توسط ماشین ها خم کاری شود، بیشتر است.

در نهایت، سازه فولادی از طریق فرآیند اتصال یا جوش، مونتاژ می شود. این بدان معنی است که قطعات مختلف سازه فولادی در کنار هم قرار می گیرند. این کار معمولاً با جوشکاری انجام می‌شود، اما می‌توان آن را از طریق پیچ مهر تخصصی، پرچ‌ها یا سایر روش هاا به هم متصل کرد.

اکثر مقاطع سازه فولادی در کارخانه سازنده تولید می شوند و پس از آن در محل مونتاژ می شوند.

انواع سازه فولادی چیست؟

انواع سازه فولادی چیست؟

از این فرآیند ساخت توضیح داده شده، انواع قطعات سازه فولادی به دست می‌آید که همگی اجزای حیاتی در چارچوب ساختمان‌ها، پل‌ها و سایر سازه‌ها هستند.

در اینجا برخی از انواع سازه فولادی که می توانید از بورس آهن سفارش دهید آورده شده است:

  • مقاطع نبشی شکل – این محصولات سازه فولادی دارای خمیدگی زاویه قائم و L شکل هستند. بسته به کاربرد، ممکن است در طول مساوی یا نابرابر باشند. نبشی ها  در طیف وسیعی از اندازه ها موجود هستند و اغلب برای ایجاد ساختمان ها و سازه های صنعتی و تجاری استفاده می شوند.
  • مقاطع لوله صنعتی – که به سادگی به عنوان لوله فولادی نیز شناخته می شود. آنها با سطح مقطع توخالی و شکل لوله ای خود، مقاومت پیچشی بالایی دارند (یعنی توانایی مقاومت در برابر تاب خوردگی خارج از شکل). این آنها را به مواد ایده آل برای سازه های بارگیری چند محوره تبدیل می کند.
  • ورق برش خورده – همچنین به عنوان صفحه فولادی یا ورق آهنی شناخته می شوند. آنها برای تقویت استحکام در بخش های دیگر ساختمان استفاده می شوند. رایج ترین کاربرد آنها به عنوان صفحه ستون است که به ایجاد ستونی پایدار برای ساختمان کمک می کند.
  • مقاطع پروفیل – اغلب به اختصار HSS نامیده می شوند، اغلب برای ایجاد ستون ها یا پست ها در یک سازه استفاده می شوند. آنها در اشکال مختلف مانند مربع، مستطیل و دایره وجود دارند. هر شکل کاربرد متفاوتی دارد، زیرا عملکرد متفاوتی دارد.
  • ناودانی – آنها دارای گوشه های قائم الزاویه هستند و به شکل حرف U هستند. آنها در اندازه ها و طول های مختلف هستند. این محصولات نسبت استحکام به وزن بالایی دارند.
  • تیرآهن – شکل آنها مانند حرف I است و همچنین دارای نسبت مقاومت بالایی است. با این حال، آنها مقاومت بالایی در برابر پیچش ندارند. آنها اغلب به عنوان مقطع برای ستون استفاده می شوند.

خلاصه

سازه فولادی به دلیل ویژگی های مکانیکی ایده آل و تطبیق پذیری آن در بسیاری از کاربردها در صنعت ساختمان یافت می شود. اگر به دنبال انجام چنین پروژه ای هستید، این موارد را در مورد ساخت سازه فولادی در ذهن داشته باشید!

برای پیدا کردن یک سازه فولاد که متناسب با فرم مورد نیاز شما باشد و با در نظر گرفتن عملکرد و کیفیت ساخته شده باشد، امروز با بورس آهن تماس بگیرید. ما مهارت و درک لازم برای ساختن محصولات فولادی مورد نظر شما را داریم!